Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Bakan Çelik'ten, Akova'ya iş kazaları cevabı

Bakan Çelik

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova'nın iş kazaları ile ilgili verdiği soru önergesine Bakan Çelik'in verdiği cevap, Türkiye'de iş güvenliğinin olmayışı ile ilgili korkunç tabloyu ortaya koyuyor.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova’nın iş kazaları ile ilgili verdiği soru önergesine Bakan Çelik’in verdiği cevap, Türkiye’de iş güvenliğinin olmayışı ile ilgili korkunç tabloyu ortaya koyuyor.
Türkiye’de 2002-2012 yılları arasında 810 bin 674 iş kazası meydana gelirken, iş kazaları sonucu vefat eden kişi sayısı 12 bin 154, iş kazaları sonucu sürekli iş göremez duruma düşen kişi sayısı ise 18 bin 764.
Balıkesir’de 2002-2012 yılları arasında 13 bin 86 iş kazası meydana gelirken, iş kazaları sonucu vefat eden kişi sayısı 237, iş kazaları sonucu sürekli iş göremez duruma düşen kişi sayısı ise 285.
Bakan Çelik’ten gelen cevabı değerlendiren CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, şu ifadelere yer verdi. “Taşeron işçiliğin çığ gibi büyümesine izin verilmesi, güvencesiz çalışma, esnek çalışma dayatması, grevsiz toplu sözleşme, sendikal hakların yok edilmesi, iş güvenliği ve işçi sağlığının önemsenmemesi iş kazalarının ve işçilerin hayati risklerinin artmasına sebep olmaktadır” derken, iş kazalarının, can kayıplarının ve sakatlıkların azalması için iktidarın üzerine düşen işçi haklarının kuvvetlendirilmesi, emeğe gereken değerin verilmesi, denetleme ve cezai yaptırım gibi görevleri titizlikle yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli